За екипната работа и способността да си Жена – лидер сред мъже на сцената научаваме повече от Елица Тодорова в интервю пред Денис Никифоров за Magic Art.

Изисква се много любов, търпение и ИНДИВИДУАЛЕН Подход, когато работиш с талантливи млади мъже са първите думи с, които започна темата Елица Тодорова.

„Да познаваш вкусът на публиката и да съумяваш винаги да изненадваш с нови творчески решения е предизвикателство пред всеки, който дълги години се занимава с музика“, допълни певицата.

След, което тя си припомни както първите моменти към сцена, така и успехите от Евровизия.

„Започнах като хористка в Ансамбъл Варна преди доста години, след което работих с хор Мистерия на Българските гласове и хор Космически гласове от България! Пътят ми премина със записи сред най-силните лидери и утвърдени имена на българската фолклорна сцена като Иво Папазов-Ибряма, Теодосий Спасов и Стоян Янкулов. Дуетът ни със Стунджи имаше изключително силен заряд в продължение на 11 години! Успехите ни на Евровизия и до ден днешен са емблематични за ударните инструменти и вплитането на глас към тях„, каза още Елица Тодорова.

Барабанистката разказа още за свои вдъхновяващи участия от голямата сцена.

„През 2011 година имах честта да бъда ЛИДЕР и да поведем с 2000 души българско хоро заедно с Лира денс и фолклорни формации от страната ни. Един сериозно подплътен и извървян творчески път, в който осъзнаваш, че да стъпиш на Олимпийският стадион в Берлин пред 75 000 човека публика е истинският комплимент за труда ти„, добави Елица Тодорова.

Тя съобщи, че след това през 2013 е сформирала триото с братя Пищолскигласове и тъпани. „С тях сме обиколили много градове в България и Европа“, посочи Тодорова.

По думите й към днешна дата работи със следния екип:

Елица Тодорова: глас и табарамбуки; Братя Пищолски: тъпани; Николай Костадинов: китара; Александър Тодоров: гайда;

„Да експериментираш и импровизираш и да изненадваш публиката винаги са били мои страсти и приоритети„, разкри Елица Тодорова.

Тя коментира й въпросът свързан с екипната работа.

„Това, което най-много харсвам в настоящия ни квинтет е способността на всеки един от нас петимата и емоциналната ни интелигентност, която помага всеки да изяви своят талант, без Егото да пречи за създаване на нова музика в ТВОРЧЕСКИЯТ процес. С качествени репетиции да достигаш директно до сърцата на публиката и трайно да оставяш спомени и мечти“, допълни Елица Тодорова като посочи за нашите читатели кои са според нея силните черти.

„22 силни черти върху, които да надграждате в бъдеще:

1. Трудолюбив и издъжлив.

2. Много активен.

3. Добре се справя с въвеждането на хората в дневният ред.

4. Аналитичен е.

5. Добър плановик е.

6. Естествен и комуникативен е.

7. ПРИТЕЖАВА СЪСТЕЗАТЕЛЕН ДУХ.

8. Скромен е и може да се разчита на него

9. Съзнателно взима решения.

10. Има талант да развива човешките ресурси.

11. Самодисциплиниран е.

12. Съпричастен е.

13. Отдава приоритет на важното за момента.

14. Умее да постига консенсус.

15. ПЪЛЕН Е С ИДЕИ.

16. Експерт е.

17. Умее да лансира хора и идеи.

18. Пълен е с ентусиазъм.

19. Лоялен, всеотдаен и приятелски настроен е.

20. Състредоточен е в работата си, умее да гаси огньове и решава проблеми.

21. Чаровен и убедителен е.

22. Иска да бъде във ВЪРХОВА ФОРМА!„, добави още Елица Тодорова като пожела много успехи и прекрасни емоции на нашите читатели.

Автор: Денис Никифоров

Реклама