Театърът може да бъде използван с учебна цел.
По този начин актьорът Денис Никифоров представи интересен театрален урок за Първи „А“ клас от СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград.
Благодарение на интересната идея учениците си припомниха правилата, които трябва да се спазват в класната стая. Те също така се предтавиха пред всички техни съученици и гости по време на театралния флашмоб, който бе подготвен и госпожа Щеряна Вучева с участието на актьорът Денис Никифоров.
Актьорър отправи и пожелание по повод Първия учебен ден: „Честит Първи учебен ден на всички ученици! Желая Ви от цялото си сърце здрава и успешна учебна година. Мили деца не спирайте да трупате нови знания. Бъдете винаги усмихнати и сбъдвайте мечтите си. Бъдете себе си и се радвайте на всички моменти в класната стая. Дерзайте и слушайте Вашите учители!“, каза още Денис Никифоров.
Той също така сподели, че е успял да влезе в образа на Денис Белята. „Благодарение на 1 “А” клас от 8-мо училище “Арсени Костенцев” в Благоевград научих, че е важно да спазваме правилата, да си помагаме и да бъдем внимателни в час. Част от актьорската игра ще може да видите скоро в репортаж от БНТ2. Уроците представени чрез театъра се помнят по-дълго време и затова може да използваме изкуството като инструмент за реализиране на различни идеи!“, написа в личния си профил във Фейсбук Денис Никифоров.
Актьорът също така допълни, че преди 17 години е бил неговият първи учебен ден. „Ето, че днес се върнах отново в първи клас, но този път като актьор. Благодаря за поканата на 8-мо училище, където беше и моят истински първи учебен ден преди години. Благодаря на госпожа Щеряна Вучева. С нея заедно направихме един различен, интересен и полезен учебен час за 1-ви “А” клас. Желая на всички ученици здрава и успешна нова учебна година, изпълнена с много позитивни емоции, шестици, приятелства и игри! Дерзайте деца!“, каза още Денис Белята.
От своя страна класният ръководител на Първи „А“ клас госпожа Вучева посочи, че Първият учебен ден е най-запомнящ се, най-вече за първокласниците. „Желая на всички ученици здрава и успешна учебна година! Днес аз се запознах с моя Първи “А” клас. Те са много умни, ведри и усмихнати деца – пълни с мечти и готови за трупане на нови знания и умения. Още от първия ни урок, заедно си припомнихме правилата в училище, чрез по- интересен и различен начин – благодарение на театралното изкуство. Наш гост бе Денис Белята. Така и се запознахме. Днес, те получиха своите учебници, а не на последно място пуснахме и балони на открито с пожелание за сбъдвате на всички мечти. Деца – бъдете все така ведри и готови за големи предизвикателства. За мен това е най-прекрасния Първи учебен ден с Първи “А” клас. На добър час!“, допълни класният ръководител.
Екипът на Magic Art пожелава успешна учебна година на всички ученици, пълна с много знания и креативност.