Денис Никифоров не спира да се усмихва и да вярва в магията, на която ни учи театралното изкуство. Това е и причината да създаде школа за актьорско майсторство – Magic Art.

Журналист и актьор – Денис открива театъра още във втори клас, когато се записва да изучава актьорско майсторство в школата на Юлия Дживджьорска в Благоевград към Младежкия дом в Областния град към Детски театър „Щурчо“ – така до днес театърът е част от живота на Денис.

През 2014-та година Денис завършва ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ в Благоевград.

През 2014-та той е приет да учи първо желание Журналистика в Нов български университет, но паралелно с това завършва и Актьорско майсторство при професор Ева Волицер в НБУ.

През 2019-та Денис се записва да учи магистратура – Рекламен мениджмънт и визуален брандинг отново в Нов български университет.

Паралелно със своето образование в университета – Денис Никифоров завършва редица Международно-признати курсове, които му дават право да провежда различен тип семинари, форуми и тренинги, за които освен, че притежава сертификати – има право и да издава такива.

Актьорът и журналистът има много цели и мечти, които не спира да следва. По този повод през годините е натрупал сериозен опит, който е свързан както с актьорската професия, така и с журналистическата. През свободното си време Денис обича да пътува, да изследва живота и не на последно място да тренира фитнес.

Професионален опит:

– Репортер и сътрудник към БНР – Радио Благоевград;

– Организатор и ПР към Департамент театър – Нов български университет;

– Репортер и журналист – clinica.bg;

– Журналист – Фондация Програма достъп до информация /ПДИ/ – Освен статии свързани с използване на Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/, които са публикувани в Информационния бюлетин на ПДИ – Денис е преминал и курс на обучение за използване на ЗДОИ към ПДИ.

– Актьор /Участие в пиеси и спектакли/ – Университетски театър на Нов български университет, театър Сфумато и участие в Международен фестивал „Via Pontica“ в Балчик; Театрални роли в: „Изпит за чин“ и „За любовта“ по разкази на Чехов, „Жоржданден“ – „Измаменият съпруг“ на Молиер, „Плешивата певица“ – антипиеса от Йожен Йонеско, „Три сестри“ – Чехов;

– Актьорско участие в реклама за Международен студентски филмов фестивал „NEW WEVE“, организиран от Нов български университет;

– Журналист в Радио Фокус;

– Част от онлайн кастинг платформа Smart Cast;

– Регионален координатор за Благоевградска област към bTV Media Group по проект „Да изчистим България заедно“;

– Собственик и управител на театрална школа за ученици и студенти „Magic Art“;

– ПР специалист към Университетския театър на Нов български университет;

Успехи на театрална школа „Magic Art“:

– Денис Никифоров и актьори от „Magic Art“ гостуват в предаването „Неделя у дома“ към Радио Благоевград – БНР с водещ Агнес Манова като темата на разговор е актьорското изкуство, уроците по театър, които организира Денис и работата на младите актьори върху пиесата #РЕПОРТАЖ;

– Част от Безплатните летните уроци по Актьорско майсторство в Мястото – Младежко пространство в Благоевград се отразяват от Blagoevgrad-news;

– Реализиране на флашмоб по повод кампанията „Да изчистим България заедно“, който се излъчи на живо в ефира на bTV на 14 септември 2019г.;

– Денис Никифоров участва като актьор в 1 „А“ клас на Осмо училище в Благоевград като избира ролята на Денис Белята – белите и пакостите, които извършва актьорът по време на спектакъла отразяват БНР, БНТ и вестник „Струма“. Този тип изява действа поучително на децата, помага им да научат основните правила и това как те трябва да се държат по време на час.

– Театрална школа „Magic Art“ е партньор на кампанията „Да изчистим България заедно към bTV Media Group като настоящите актьори на школата се включиха с интересен флашмоб и почистване по време на инициативата.

– Идеите на актьорите на Magic Art са интерес за отразяване от медиите: http://www.blagoevgrad-news.com, БНР, bTV, БНТ, Magic Art, clinica.bg и други.

https://magicart.art.blog

Повече информация на:

0888 55 65 22 – Денис Никифоров