Споделяме с Вас публикация на Елен Колева от Фейсбук за последиците от #ФалшивитеНовини:

“Elena Kalevska Елен Колева за последиците от #ФалшивитеНовини

“Всеки журналист плаща данък на дявола” Жан Дьо Лафонтен”

Писмо до и за Медиите

От Елена Калевска, позната още като Елен Колева…

“Първата ми среща с журналист беше когато бях на 23 години!

Вълнувах се и изпитвах голямо уважение, към човекът, който щеше да предаде думите ми и да позволи на посланията ми да достигнат повече хора! Бях открита и добронамерена.

След тази първа среща, последваха още много…

И аз продължих да бъда все така открита и добронамерена. В един разговор с майка ми по онова време, тя ме попита : “Не се ли страхуваш, че тези хора ще се възползват от твоята откровеност ?”

А аз казах: “ Не, те са добри хора”

Днес съм на 34 ! И не просто се чувствам предадена и използвана от “добрите хора”, които наричат себе си журналисти, аз съм тотално объркана, защото не разбирам какво означава понятието “ журналист”.

Великият Махатма Ганди казва, че единствената цел на журналистиката е да служи на народа!

Но аз питам как? Като лъже, клевети, изопачава , генерира омраза?! Взима пари, за да пише поръчкови статии, целящи унищожението на дадена личност? Защото медиите имат силата да направят невинният виновен и виновният – невинен! Власт, която контролира съзнанието на масите! За тези 11 години, с някои много малко изключения, аз не прочетох истината за себе си! Постиженията ми, успехите ми и стъпките, които извървях в професията си на актриса бяха подминати, омаловажени или направо отречени! На фона на непрекъснатото заливане с мръсотия и осъждане! Наричаха ме крадла, хищник, лъжкиня, бездарница , лесбийка, луда и т.н Приписваха ми действия, които не съм извършвала и бяха поставени думи в устата ми, които не съм изричала! Името ми заживя паралелен живот, живот, който ми бе непонятен!

И ако това бяха истински камъни, отдавна да съм издъхнала под тежестта им! И ако само за миг, бях повярвала, че това съм аз, ако само за миг се бях осъмнила истински в себе си, с мен щеше да е свършено не само като актриса, а като Човек!

Но духът ми се оказа силен и аз се запазих!

Вие сте убийци на души! Унищожавате животи и разбивате психики! И ако цената си заслужаваше, може би, може би да стиснеш зъби, но в тази неравна битка печелите само и единствено вие! Ако получавах дори и минимален процент от печалбите, които сте придобили благодарение на Елен Колева, сега щях да съм милионерка:)) но уви, не съм! Пораженията, които нанасяте върху близките ни хора, са непростими! Е, от всичко, което изписахте, единствено не ме разболяхте и не ме погребахте, както си позволихте да направите с други известни личности!

В думите се съдържа огромна и мощна сила, която не изчезва в пространството, те са като пожелание за сбъдване! Но дойде моментът, в който аз ви връщам думите обратно, вземете си пожеланията и дано ги понесете! В такъв момент само Господ може да помогнете, повярвайте ми! Защото освен тарикатски и шуробаджанашки закони, има и Вселенски , божествени! И всяко нещо се завръща при източника си, рано или късно! Няма да забравя първият си сблъсък с несправедливостта в журнслистиката! Беше през 2009, когато излезе корица на списание Хай Лайф с моят лик и заглавие “ Елен Колева е скандалджийка и побойничката” визираха участието ми в сериала “Забранена любов”. Когато се обадих на главната редакторка на списанието и я попитах откъде има тази информация, тя ми отговори, че няма такава, но това продавало и няма лоша реклама! Или последният случай от май 2018 в блиц, когато излезе толкова гнусно интервю, което беше изфабрикувано!!!

Някой хора ме питат защо не ги съдя, ще ви кажа защо, не ми се цапа с тази кал, защото веднъж вече опитах през 2012 “ Жълт труд”, които твърдяха, че съм дала интервю в нетрезво състояние! Това означава, да се изхабя тотално и всяка седмица почти да завеждам дела за уронване на авторитета!

Аз не държа да бъда ласкана или да ме величаете! А единствено да не лъжете и по-често да пишете Истината!

И въпреки, че дълги години се чувствах жертва и признавам – срамувах се да произнасям името Елен Колева, днес това е в миналото, защото се преборих за себе си!

И градя живота си отначало! На един човек можете да отнемете много, но не можете да отнемете таланта му, нито качествата, които е придобил в най-трудните си моменти! Така, че може да изцапате името ми, аз ще го сменя и ще продължа! Но душата ми не може да достигнете!

( благодаря на Савина Петрова, която пишеше за списание Story и беше с мен в един от най страшните периоди в моят живот, както и на Анелия Попова! Ето това са журналистки със съвест и сърце).”

Снимка: Елен Колева – личен профил във Фейсбук