В навечерието на 31 декември ви представяме собственика на Magic Art Денис Никифоров, с който разговаряме за театъра.

Денис прие поканата да отговаря на въпросите на Беатрис Мирчева – стажант по ПР към театрална школа Magic Art.

Беатрис Мирчева: Какво е за Вас театъра?

Денис Никифоров: За мен театърът е всичко. Бих казал енергия и душевност. Лично аз се занимавам с актьорско майсторство от втори клас, тогава посещавах театрална школа „Щурчо“ в Благоевград с ръководител Юлия Дживджьорска. След, което продължих да уча „Актьорско изкуство“ при проф. д-р Ева Волицер в Нов български университет. Освен, че обичам да играя на сцената, обожавам да ходя на театър. И може би следващият Ви въпрос ще бъде кино или театър, със сигурност казвам театър.

Беатрис Мирчева: Защо според Вас е важно децата да посещават школа по актьорско майсторство?

Денис Никифоров: Според мен е важно децата да посещават школа по актьорско майсторство, защото театърът обогатява. Уроците по актьорско ги учи да се държат свободно пред публика. Нещата, които те научават по време на тези курсове са полезни. Срамежливите деца се отпускат бързо. Аз си спомням, че когато ходех на актьорско майсторство ни учеха как като слизаме от автобуса трябва да правим път на момичетата. Тогава съм бил 3-4 клас. Ето такива дребни на пръв поглед, но значими неща възпитават. Театърът и изкуството възпитават.

Беатрис Мирчева: Според Вас на каква възраст е хубаво децата да започнат да се занимават с актьорско майсторство?

Денис Никифоров: Ами според мен най-подходящата възраст да се посещава школа по актьорско майсторство е първи клас, тъй като тогава децата вече могат да четат. За изкуството няма граници и няма конкретна възраст. Затова може някой да реши да започне да се занимава и на по-късен етап.

Беатрис Мирчева: Какъв е съветът Ви към родителите, чиито деца искат да посещават театрална школа?

Денис Никифоров: Да им позволят и да не пренебрегват театъра, защото много родители не приемат актьорското изкуство за нещо сериозно. Тези родители си мислят за децата, че е по-добре детето да учи по човекът и обществото, а не да учи дълги пиеси. Според мен децата не трябва да бъдат спирани. Някои ще искат театър, други футбол, трети тенис и т.н.

Беатрис Мирчева: Какво бихте искали да кажете на хората, които четат това интервю?

Денис Никифоров: Искам да им пожелая светли коледни и новогодишни празници. Да не спират да сбъдват мечтите си. Да правят това, което им харесва.

Автор: Беатрис Мирчева