Анализ и коментар. Преди години, когато аз задавах въпроси директно или чрез ЗДОИ и се борих за здравната ни политика – бях лош! ⤵️

Тогава питах за бързите реакции при заболявания, при които всяка секунда е важна! Тогава се свързах с ИА „Медицински одит“. Писах жалби! Разследвах болници! Тогава писах статии за границата на безхаберието! Свързах се с много потърпевши пациенти. Беше тежко. 😞

Знаете ли, че и по време на сезонния грип – нямаше места в инфекциозните отделения?

Знаете ли, че причината е само една – алчността, която превърна и здравната ни система в битпазар?

Дали след кризата политиците и търговците, а и всички ние, ще преосмислим ценностната си система и как?

И пак питам: 360 болници, но няма кой да лекува?

И към всички, които ме сочат с пръст, че моята разходка в природата е опасна, че не спазвам препоръките – питам:

Как затварянето по домовете в София на 2 млн. души до края на април с право да си обменят на воля бацили във всеки хранителен магазин, ако все още имат пари, ги пази от КОВИД-19?

Нека не забравяме и за заболяванията, които се причиняват от обездвижване. Темата е дълга. Въпроси много, а отговори едва ли ще получим.

Вярвам, че ще доживеем, за да видим!

Бъдете здрави и използвайте пандемията, за да преосмислите приоритетите си. Имайте ценностна система! Мислете и си дайте реална представа за нещата. На много хора се налага да работят на две места, за да се издържат.

Въпросите ми могат да продължат и в друга посока: Нормално ли живеят възрастните с такива ниски пенсии?

Колкото до КОВИД-19 – не съм лекар!

И това ще премине. Бъдете разумни и се пазете. Здравето е най-важно, но как ще продължим след пандемията? Нека всеки си отговори сам.

Автор: Денис Никифоров