Дни преди Коледа читателите на Magic Art имат възможността да се запознаят с Натали Дерелиева.

Биография:

Натали Стефанова Дерелиева е родена на 16.06.2011г. в гр.Варна. Името й е избрано от баща й, на любимата ни актриса Натали Портман, вдъхновен от филма „Леон“. J От 2-годишна, Натали започна да имитира всяка певица, която й харесва. Припяваше и тананикаше мелодии постоянно. Струваше ни се детска игра. От 5-годишна възраст Натали танцува в школа по модерен балет с изяви на сцена. На 6 години започна и класически балет. По същото време беше избрана с кастинг да пее във вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“, също с изяви в хор. 6 месеца по-късно, т.е. на 6 години и половина се запознахме с настоящия ни вокален педагог Павлинка Тодорова. И стана чудо! Откакто детето започна уроци при нея и допълнително на солфеж при Десислава Гозманова, Натали беше приета с изпит в НУИ“Добри Христов“-Варна със специалност „Народно пеене“. Музикален педагог й остана Павлинка Тодорова. Безкрайни благодарности към нея. Детето започна да се развива с бързи темпове.

Натали като характер е скромна, много чувствителна и голям перфекционист. Изключително критична към себе си. Всичко, което е направила, е с много любов. Пее от сърце и душа, за да усети песента като своя.

Музикални изяви:

От март 2018г. до този момент, Натали има много национални и международни наградиот фолклорни конкурси и фестивали като вокален изпълнител. 13 медала за 1,2 и 3 място, 2 статуетки за първо място, т.е. 8-първи награди, 5-втори награди, 1-трета награда.  

На 8г. издадохме първия й професионален албум на диск с 12 народни песни със заглавие „Една е Манда в Търново“ . Издава Unisound records – Петър Песев.

Списък на песните за диска на

Натали Стефанова Дерелиева, 8г.

НУИ“ДобриХристов“-Варна

с вокален педагог – Павлинка Тодорова

 

Заглавие на диска: Една е Манда в Търново

1. Една е Манда в Търново – 3:19

2. Зън, зън Ганке ле – 2:31

3. Събрали са три щурци – 2:02

4. Слънце грее ле ле – 2:25

5. Гайдарче – 2:07

6. Калино Радо – 3:00

7. Залюбила мъри малка мома – 2:50

8. Пустоно лудо и младо – 2:35

9. Изгряла е месечинка – 3:14

 10. Мило ми е мамо – 2:18

 11. Калино, Малино – 2:01

 12. Девят малки моми – 2:01

По същото време – лято 2019г. за телевизиятавъв фолклорен канал „Сънрайз Маринов“- Марин Маринов – MK Sunrise Marinov.

записахме 3 видеоклипа: 

1.Една е Манда в Търново 

2.Девят малки моми 

3.Калино, Малино

Линкове към клиповете:

 

Лято 2019г. беше наситено с много красиви емоции. Имахме две участия на сцена с нашата любима народна певица Елица Тодорова. „Откриване на Исторически парк“ и „Празникът на Варна“.

Коледно послание от Натали за всички хора по света: „Мили хора, бъдете много здрави, обичайте се и си помагайте! С мир и любов всичко се постига“.